» Ön Hazırlık Ekipmanları » Yıkama Üniteleri » Kalibrasyon Üniteleri
» Taşıma Sistemleri » Pişirme ve Haşlama Üniteleri » Kimyasal Kontrol Üniteleri
» Kesme Doğrama Üniteleri » Dolum Tartım Üniteleri » Yardımcı Ekipman ve Bütünleyici Makineler

KORALP ;  meyve ve sebzelerin işlemesine yönelik çalışmalarında başta  endüstriyel alanlar için entegre tesisleri komple anahtar teslimi olacak şekilde  dizaynını yaparak  projelendirmektedir. Farklı kapasite ve makine modelleri de mevcut olup geniş ürün seçenekleri ile hizmet vermektedir.

Bizler Gıda işleme ve meyve sebze  sektörüne yönelik , ön hazırlık ekipmanları, yıkama üniteleri , kalibrasyon üniteleri, taşıma sistemleri, kurutma üniteleri, şoklama ve soğutma üniteleri, pişirme ve haşlama üniteleri, kimyasal kontrol üniteleri, kesme doğrama üniteleri,  dolum, tartım üniteleri, yardımcı ekipmanlar ve özel amaçlı ekstra bütünleyici makineleri  üretmekteyiz.

KORALP olarak gıdaları işleme tekniklerinde öncelik prensibimiz kullanıcının güvenliği ve emniyet kurallarıdır.

Bizler meyve-sebze işleme makine ekipmanlarının üretimini yaparken emniyet kuralları  ve verimlilik için yeni nesil teknikleri kullanarak  enerji, ısı, nem, su, titreşim, temizlik ve personel güvenliği gibi ortam şartlarına uygunluk kurallarıyla donatılmış projeler hazırlayıp sunmaktayız.

Doğaya saygı sloganımızın bilinci ile sektör için tasarladığımız makine ve ekipmanlarımızda üretim öncesi müşteri ile makine kullanım amacı, işlem yapacağı ürün tanımı  gibi konularda ön eğitim taslağı oluşturulup, toplanan veriler doğrultusunda imalatını yapmaktayız. Çünkü gıda ürünleri yetiştirildiği ortam şartlarına göre bölgesel farklılıklar göstermektedir.  Örneğin ürünün  boyutu, ağırlığı, rengi, yüzey kabuk inceliği ve hasat uygulamalarından kaynaklanan faktörlerdir.

Meyve sebze vb. gıdaların işlenmesindeki önemli konuların başında enerji maliyetleridir. KORALP üretiminde sürekli hedef  A++ tipi enerji ilkesidir. Bu nedenle ihtiyaç duyulan enerji kaynakların başında insan iş gücü, elektrik, su, yakıt gibi enerjilerin doğru şekilde doğru yerde kullanım mantığıdır. Projelerimizde verimi artırmak işletme maliyetlerini minimum seviyede tutmak için operatöre  makine montaj, kullanım , bakım, temizlik gibi eğitimler verilir. 

KORALP fabrikalarında üretilen  makinelerde her türlü kirlilik hesapları yapılmış olup, makinelerde saklı alan, ulaşılmaz bölge oluşturulmadığından bakteri türemesi, küçük veya büyük canlı barınması, tortu, toz vb. gibi olumsuzlukların oluşması önlenmiştir. Gıdaların işlenmesinde kullanılan makinelerdeki, katı, sıvı, gaz (örneğin  makine yağları, asit, metal parçacıkları, plastik aksamlar, atık suları gibi… )  sorunlardan % 100 arındırılmış ve işlenen ürünler ile temasları  önlenmiştir.

KORALP olarak sektördeki kullanıcılar ile yaptığımız ar-ge (araştırma-geliştirme) çalışmalarında karşılaştığımız önemli bir problem ise verimliliği etkileyen, ve büyük  tehlikeleri tetikleyen  gürültü kirliliğini oluşturan unsurların ortandan kaldırılması veya minimum düzeylere çekilmesidir. Bu nedenle KORALP tüm üretimlerindeki makine sistemlerinde konu ile ilgili teknik çalışmalarında başarı sağlamış olup klasik sistemlere oranla % 90 daha sessiz garantisi verilmiştir.

Üretim hatlarımızdaki makine ve ekipmanlar  zemine  monte edilmez. Makinelerimiz ya sabitlenebilir tekerlekli ya da özel pabuçludur. Bu nedenle fabrikalarda maddi veya manevi hasarların oluşması önlenmiştir. Örneğin titreşimlerden kaynaklanan zemin çatlamaları, metallerin binaya verdiği rahatsız edici sesler gibi.